Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

2014 YEREL SEÇİMLERİ ÜZERİNE

2 Nisan 2014 11:44

Erdoğan Erkaymaz

Yerel seçimler genel seçimlerin aksine, parti kimliğinin yanında adayında belirlediği bir seçimdir. Belde, ilçe, il, büyük şehir belediye başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin de seçildiği, seçilenin çok olduğu ve tercih edildiği yine kişilerin de tercih edildiği bir seçimdir. Adayların seçildiği, bu adayların kişisel başarısı ve sosyal ilişkileri de belirleyici olmaktadır.
 

Hayrettin Kaya

İlçemizde 30 Mart 2014 yerel seçimi belediye başkanlığına AKP-CHP-MHP-SP adayları yarıştı. Seçimlerde iddialı olan bu partiler batı demokrasilerindeki gibi müzik (Seçim şarkıları) bayrak, poster gibi unsurların geçmiş yıllardakilerden daha etkili bir şekilde kullandılar. İlçemize; genel merkezde görevleri olan bir çok parti değerleri (Grup başkan vekili, genel başkan yardımcıları, meclis komisyon başkanları, komşu belediye başkanları)’nı taşıdılar. Demokratik, seviyeli bir seçim kampanyaları yürüttüler. 
 

Belediyeler o bölge halkının malıdır. Oraya 5 yıllık geçici (Yeni seçime kadar) bir süre için gelirler. Siyasi kadro veya partinin arka bahçesi değildir. Belediyeler siyaset yeri olmayıp hizmet yapılan yerdir. İlçemizde artı değer üreterek şehrimizin dez avantajlı sosyal gruplarının yaşamlarını onurlu bir şekilde sürdürmelerini de sağlamalıdırlar. Gençlerimizin sorunlarının çözüm noktasında; işsizlik, yaşam ve geleceklerine dair iyileştirmeler yapmalıdırlar.
 

Doğumumuzdan ölümümüze kadar geçen süre içinde yapılacak hizmetleri anlatan bir seçim kampanyaları yaşadık. Sokaklarımız, caddelerimiz, mahallelerimizin sorunlarının çözümü üzerine konuşuldu… Şimdi yapılması gereken ilçemiz de yaşam kalitesinin nasıl artırılacağı, çağdaş bir kentleşmeye doğru projelerin hayata geçirilmesi, ilçe yaşayanımızın yaşamının kolaylaştırılmasıdır. 
 

Ülke genelinde baktığımızda; yaşanan onca olay, acı, sansasyon, yolsuzluk, haksızlık hiçbir şeyi değiştirmedi.  İktidar sandıktan üstün bir şekilde çıktı… Bu da gösteriyor ki insanımız rahatsız olmamış… Rahatsız olmamışlar ki; sandık da hesap sormadılar. Yine protestolar, meydanlarda eylemler; çevrecilere, sanatçılara, memurlara kaldı. Neden mi?  Toplumumuzun “ hak talep edenler" hep onlar…
 

Bu haftaki yazımı sonlandırırken belirtmek istediğim; şehir kültürünün, sosyal kültürün dünyada çok çeşitli örnekleri varken ! Son yıllarda “ yap-yık-yeniden yap” eğlemleri yaşamıştır. İlçe yaşayanı olarak benim vergimin ve yaşayanımızın vergilerinin heba olmasını istemiyor,  tespit ettiğim yanlışları, olumlu çalışmaları bu köşeme taşıyarak takipçisi olacağım. İstemim ; eşitlikçi, şeffaf, hukuki ve bilinçli bir bakış açısı olan “ Ayancık Belediyesi “ olmasıdır.
 

Yerel seçim kampanyalarında demokrasi örneği veren siyasi parti adaylarımız (CHP) Seyhan Sabri SARISOY’u, (MHP) İbrahim ÇAYLI’yı, (SP) Hayrettin ŞENTÜRK’ü kutluyor, seçilen ilçemiz belediye meclis üyelerini, il genel meclis üyelerini ve belediye başkanı  seçilen (AKP) Ayhan ERGÜN’ü kutluyor,  tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.
 

Sevgi ile kalın…

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.