Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

2013'te en çok diyet ve kanser üzerine konuşuldu

2013 sağlık haberlerine göre

2013'te en çok diyet ve kanser üzerine konuşuldu
26 Aralık 2013 12:34

Geride kalan 2013 yılı boyunca yazılı basında çıkan 270 bini aşan genel sağlık haberini tek tek inceleyen Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasında, 60 bini geçen sayı ile en çok ‘beslenme’ konusu üzerine haber yayınlandığı ortaya çıktı. Beslenme konusunun içinde ‘diyet’ ve ‘obezite’ başlığı altında ise toplam 47 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.

Yapılan aynı araştırmaya göre; başta kanser, kamp ve Alzheimer hastalarının kullandığı ilaçların yer aldığı çeşitli ilaçların bulunduğu haberlerin 30 bini aşkın haberle ikinci sırada yer aldığı saptandı. Geçtiğimiz yıl ‘kanser’ konusu başta lenf, kolon ve meme kanseri olmak üzere 28 bini aşan haber sayısıyla üçüncü sırada yer alırken, ‘Diyabet (şeker)’ konusunun ise 25 bini aşan haberle dördüncü sırayı aldığı belirlendi. Yazılı basında ‘tansiyon’ başlığı altında yıl boyunca 15 binden fazla haber yayınlanırken, ‘kalp ve damar hastalıkları’ konusu hakkında ise 7 bine yakın haber yayınlanmış.

En çok haber artışı astım üstüne

Interpress’in yaptığı inceleme, yazılı basında yayınlanan sağlık haberlerinde önceki yıllara göre en çok artış gösteren konuların astım, şifalı bitkiler ve botox üzerine olduğunu gözler önüne serdi. 2013 yılında astım haberlerinde bir patlama yaşanırken bu konu ile ilgili olarak çıkan haber sayısı 7 bini geçtiği belirlendi. Sağlık sorunlarına eski zamanlardan beri alternatif olan bitkiler üzerine her geçen yıl daha çok haber yayınlanırken, ‘Şifalı Bitkiler’ başlığı altında yıl boyunca çıkan haber sayısının 2.500’ü geçtiği görüldü. Aynı araştırmada yüz ve boyundaki kırışıklıkları ve çizgileri gidermek için yapılan botox haberlerindeki artış dikkat çekerken, konu hakkında 2 binden fazla haber yayınlanmış.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.