Dolar 32,5125
Euro 34,8067
Altın 2.427,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

2 Kardeşten Anlamlı Bağış

SİNOPLU işadamı iki kardeş milli eğitime okul yaptırmak üzere Boyabat ilçesinde bulunan babadan kalma konaklarını ve 600 bin TL tutarında bir arsa bağışladılar.

2 Kardeşten Anlamlı Bağış
31 Temmuz 2013 19:49

SİNOPLU  işadamı iki kardeş milli eğitime okul yaptırmak üzere Boyabat ilçesinde bulunan babadan kalma konaklarını ve 600 bin TL tutarında bir arsa bağışladılar.
 
Boyabat ilçesi esentepe mahallesinde bulunan  4 bin 103 metrekarelik arsaya inşa edilmesi planlanan 18 derslik ilkokula, işadamı Uygur Özay’ın, anaokulu yapılması planlanan konaga ise babaları (merhum ) Sıhhıye Ahmet Özay'ın   adı verilecek.

Milli eğitime okul yaptırmak üzere 600 bin TL tutarında bir arsa ve babalarının konağını bağışlayan Sinoplu iş adamları 70 yaşındaki Uygur Özay ve kardeşi Haşim Kurtuluş Özay(53) ,ile bugün valilik toplantı salonunda protokol imzalandı. Törende Vali Yavuz Selim Köşger, Boyabat ilçesi kaymakamı Bilal Bozdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, işadamı Uygur Özay ve Kardeşi Haşim Kurtuluş Özay hazır bulundu.

Konuşmasında Hayırsever işadamlarına teşekkür eden vali Yavuz Selim Köşger diğer işadamlarını memleketlerine yatırım yapma çağrısında bulundu. 

Köşger :” Hayırsever vatandaşlarımızın 4 bin 103 metrekarelik arsayı ve babadan kalma konaklarını Milli Eğitim camiasına bağışlaması son derece anlamlı. Kendisine, ailesine bu örnek davranışları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Sinop’a ve Boyabat’a hayırlı olsun. En kısa zamanda bağış yapılan arsada okul için çalışmalara başlayacağız. Ayrıca iki hayırsever kardeş babaları Sıhhıye Ahmet Özay beyefendi adına onun konağını restore ederek bize teslim edecekler. Bizde Sıhhıye Ahmet Özay adına bu konağı anaokulu açacağız. Sinoplu diğer işadamlarına da memleketlerine yatırım yapmaya davet ediyoruz. Sinop önümüzdeki dönemlerde çok gelişecek. “ dedi

Bağış yapan işadamı Uygur Özay ise:” Biz böyle hayırlı bir işi memleketimizde yapabildiğimiz için son derece sevinçliyiz. İnşallah örnek oluruz. Ben uzun zamandır böyle bir okul yaptırmayı  düşünüyordum ve bugüne nasip oldu. İnşallah diğer işadamları arkadaşlarımızda memleketlerine yatırımlarda bulunurlar.” dedi

Konuşmaların ardından, işadamı Uygur Özay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, ve Vali Yavuz Selim Köşger, protokolü imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.