Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

15 Eylül Gazeteciler Birliği Tarafından Vali Kemal Cirit’E Ziyaret

15 Eylül Gazeteciler Birliği Tarafından Vali Kemal Cirit’E Ziyaret
Aslan Özdemir
27 Temmuz 2016 11:36

Sinop Valisi Kemal Cirit’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Hayrettin Kaya

15 Eylül Gazeteciler Birliği tarafından Vali Kemal Cirit ziyaret edildi.  Ardından 15 Eylül Gazeteciler Birliği’nin Sinop’ta yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verildi ve Vali Cirit’e  hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.

Yapılan ziyaret sonrasında Vali Kemal Cirit şu açıklamalar da bulundu

‘’ Sinop’un tarihi zenginlikleri, kültürel zenginlikleri, birikimi yüksek, insanları oldukça çağdaş, modern ve aydın, okuma yazma oranı oldukça yüksek. Tabi özellikle 15 Temmuz’dan sonra da biz basının duruşu da bizlere de ciddi anlamda Değerli Başkanım, ve çok değerli basın mensupları arkadaşlarımız buradayken de söylemiş olayım, Sinop’taki ve Türkiye’deki basın mensupları özellikle çok büyük bir sınavdan geçti. Ben meydanda da dile getirdim Hande Fırat demokrasi mücadelesine katkı sunan sunucularımızdan biri oldu. Başına silah dayanılarak okutulan TRT Spikeri de bir hemşerimiz. O da Sinoplu bir hanımefendi. Millet el koyduğu andan itibaren de çıkıp başından geçenleri anlattı. Milletin duruşunun yanında olduğu için ben basın mensuplarına ayrıca teşekkür ederim. Kamu hizmetlerini de millete gösterme alanı sizlerden oluşuyor. Dolayısıyla bizim her türlü etkinliğimizin dışarıya duyurma konusunda ciddi katkılarınız var. Bu her daim böyle oldu.Başbakanlık danışmanlık görevi esnasında basınla ilgilenen bir yapım da vardı. Bunun için bizim dönemimizde Ankara temsilcileri ile yakın bir ilişkimiz oldu.Basına hiç uzak durmadım.Sizin, bizimle ve kamu ile öğrenmek istediklerinizde şeffaf olacağıma inanabilirsiniz. Sorduğunuz sorulara uygun cevaplar mutlaka olur. Şeffaflıktan yanayım. Kamu şeffaf olmalıdır diye düşünüyorum. Sorgulayabilelim, eleştirebilelim. Biz vatandaş algısını sizden gözlemlemeye arzu etmekteyiz. Önümüzde ki süreçte de Sinop görebildiğim kadarıyla kentsel dönüşüme ihtiyacı olan bir kent. Ben dışardan geldiğim için böyle bir yorumda bulundum, araştırarak söylediğim bir şey değil. Demek ki dışarıdan gelen turistler de böyle düşünüyorlar, bu algı var. Sinop’un sıcak bir yapısı var, iç turizmi sıcak bir ev sahipliği yapmakta. Biz koşulları olağan hale dönüştürmeye çalışacağız. Bir turizm birliğimiz de yok, bunları aktif anlam da kurmaya çalışacağız. Sinop’ a faydalı olmaya çalışacağız. Tanıtıma ihtiyaç var ama bunun  uluslar arası boyuta taşınmasını görmekteyim. Bir kanalımız olsaydı tanıtım daha rahat yapılabilirdi. Sosyal medyayı hemen hemen tüm vatandaşlarımız kullanıyor. Böyle bir anlamda biz Sinop’u ulusal olarak tanıtmalıyız. Bütün organizasyonlarımızda sizinle çalışacağız, sizler ile ilgili başka bir husus varsa valilik olarak hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.’’ dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.