Dolar 32,4477
Euro 34,4513
Altın 2.489,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 15°C

‘’1001 ÇOCUK ,1001 AHŞAP OYUNCAK “

‘’1001 ÇOCUK ,1001 AHŞAP OYUNCAK “ Proje Koordinatörü Fatih ilkokulu Uz. Öğretmen Erhan ÇELEM ’Proje ile ilgili basın açıklaması yaptı.

‘’1001 ÇOCUK ,1001 AHŞAP OYUNCAK “
24 Nisan 2018 20:01

BASIN AÇIKLAMASI
‘’1001 ÇOCUK ,1001 AHŞAP OYUNCAK ATÖLYE ‘’PROJESİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. yılı kutlamaları dahilinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, ahşap oyuncak şenliği ile buluşturmaktan kıvanç duyuyor ve dünyadaki tüm çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.
Okullarımızda uyguladığımız eğitim ve öğretim faaliyetleri gelişen teknoloji ile birlikte yeni eğitim ve öğretim tekniklerinide geliştirmeyi gerekli kılmaktadır.
Okullarımızda klasik öğretim metotlarının dışında çocuklarımızın hem eğlenecekleri ayrıca yaşam alanlarında uygulayabilecekleri beceri davranış ve sanatsal duyuşları öğrencilerimizle buluşturmalıyız.
‘’Fidan küçükken eğilir.’’ Atasözünden anlaşılacağı gibi çocuklarımızı küçük yaşlarda ne kadar çok sanatsal faaliyetlerle buluşturabilirsek, onların kendi yeteneklerini ilgi alanlarını, becerilerini keşfetmelerine olanak sağlamış oluruz.
Çocuklar bu dönemlerde aldıkları sanat ve sosyalleşme eğitimleri ile yaşamlarının ilerleyen zamanlarında dünyaya farklı açılardan bakacaklardır. Buda onların hoşgörü ve hayat anlayışlarının gelişimine yararlı olacak bilince sahip olmalarını, iş ve aile yaşantılarında gerek hobi ,gerekse felsefi açıdan olumlu kazanımlar edinmelerini sağlayacaktır.
Okullarımız yaşam alanlarımızın, minyatür bir atölyesidir. Minyatür yaşam atölyelerinde genel temel bilgiler, kültürel değerler, sosyolojik ve teknolojik gelişmeler kaynaştırılarak, öğrencilerde istenilen davranış gelişimlerinin gerçekleştirilmesi amaçlanır.
1001 çocuk 1001 ahşap oyuncak atölyesi eğitim ve sosyal sorumluluk projemiz:Ayancık kaymakamlığının ve AYKAD (Ayancık Kültür ve Kalkınma derneği’nin) destek ve katkıları ile Fatih İlkokulu koordinasyonunda 3 ay hazırlık ,Şubat ,Mart ve Nisan ayları uygulama süreci olarak, 6 ay süreliolarak planlanmıştır.Projemizde ,Milli eğitim müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi ve akşam sanat okulu ,Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Zübeyde Hanım Anaokulu ,Cumhuriyet İlkokulu, Avukat Hasan Hüsnü Kılıç İlkokulu,Fatih İlkokulu ve İnönü Ortaokulu kurumları yer almış olup, bu okullardaki yaklaşık 1000 öğrencimizin katılımı öngörülmüştür.
1001 çocuk 1001 ahşap oyuncak atölyeleri projemizineğitsel amacı; çocuklarımızı, sağlık problemleri yaratan, kimyasal içerikli plastik oyuncaklar ile davranış ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkileyen sanal oyunlardan biraz olsun uzaklaştırmaktır.Onları ruhsal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyecek özel tasarlanmış ve yarı yapılandırılmış malzemeler ile güvenli marangozluk teknikleri kullanarak, oyuncak atölyelerinde, kendi ürettikleri doğal ve ekolojik ahşap oyuncaklarla buluşturmaktır.
. 1001 ÇOCUK ,1001 AHŞAP OYUNCAK ATÖLYESİ

“Projemizin 1.etabına ahşap oyuncak tasarım yarışmalarımıza ”SİZLERİ ÇOCUKLUĞUNUZA DAVET EDİYORUZ” çağrımızla başlamıştık. Bu davetimizi duyan yüzlerce velimiz davetimizi kabul ederek geçmişteki çocukluklarına geri döndüler Çocukları için çocukları ile birlikte ahşap oyuncak tasarımlayıp, bazıları marangozdan, bazıları ise mobilyacılardan yardım alarak, birçoğu ise kendi yaratıcılıklarını ve yeteneklerini ortaya koyarak televizyondan, telefondan uzaklaşıp hatta gece yarılarına kadar uykusuz kalıp ahşap oyuncak yaptılar.Bu çalışmalar sırasında ailece bilgilerini,becerilerini paylaşıp,yaptıkları oyuncaklarla çaktırmadan oynayıp,çocukları ile unutamayacakları kaliteli bir zaman geçirdiler.
Ahşap oyuncak tasarımı yarışmasında akademik ve sanatsal eğitimli 4 uzman öğretmenlerimizden oluşan değerlendirme kurulumuz :ÖZGÜNLÜK,BİRLİKTE TASARIM,EL İŞÇİLİĞİ,ÇOCUKLARIN ÜRETİME KATILIMLARI ve OYNANABİLİRLİK gibi değerlendirme unsurlarını dikkate alarak yarışma sonuçları belirlediler.
Bu oyuncak tasarım yarışmamızda amaç 1.2.3.olmak değil, en büyük ödül ahşap oyuncaklarla oyun oynayan çocukların gözlerindeki mutluluktur. Buradan yarışmamıza katılarak çocuklarına ahşap oyuncaklar yapan tüm velilerimize SONSUZ TEŞEKKÜR ediyoruz..
Projemizin 2. etabında ise H.E.M. VE M.T.A.L. işbirliğinde 12 kız öğrencimizin kursiyerliğini yaptığı ahşap oyuncak tasarım kursu ve üretim atölyesi açıldı.Mesleki Teknik Anadolu Lisesi mobilya atölyesine sağlanan makine desteği ile kursiyerlerimizin tasarımlarını yaptıkları yaklaşık 400 adet oyuncak bu atölyede üretildi
3..etap da ise Ayancık ta üretilen 2 boyutlu oyuncaklar ile dışarıdan tedarik ettiğimiz 3 boyutlu modüler 1000 oyuncağı, 5 okulda açtığımız ahşap oyuncak boyama atölyelerinde öğrencilerimizle buluşturduk. Buradan öğrencilerimizin seçtikleri oyuncağı, diledikleri gibi su bazlı boyalarla boyayarak ücretsiz ahşap oyuncak edinmeleri sağlandı.
4 . etabın sonunda ise 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlama etkinlikleri içinde öğrencilerimizin tasarımladıkları, ürettikleri ve hayallerini gerçekleştirerek boyadıkları oyuncakları ahşap oyuncak şenliği sergimizle Ayancık Halkı ve misafirlerimizle buluşturduk.
Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz projemizin 5. etabında ise : küçük yaşlarda öğrencilerimize sosyal sorumluluk algısı kazandırmak istiyoruz. Bunun için daha önceden belirlediğimiz, ülkemizin 10 farklı köy okulundaki öğrencilerine, oyuncak kardeşliği adı altında öğrencilerimizin bağışlayacakları ahşap oyuncakları göndererek projemizi sonlandırmayı planlıyoruz.
Ayrıca projenin toplumsal hedefi ise Cumhuriyetimizin ilk orman ve ahşap sanayi fabrikasının kurulduğu Ayancık’ ta, ahşap yan sanayinin gelişimine yönelik pozitif algı yaratarak, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile genç girişimcilerin dikkatini çekerek farkındalık yaratmak istemiştik . Kamu kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın ve toplumun dikkatini çekerek projemizin hedeflerine ulaştığını ifade edebiliriz.
‘’1001 ÇOCUK , 1001AHŞAP OYUNCAK ATÖLYESİ’’
Projemize daha ilk günden itibaren kurumsal destek veren kaymakamımız sayın Çağlayan KAYA’ya ve projemizin finansal maliyetini karşılayan ayrıca manevi destek ve katkılarını esirgemeyen AYKAD (Ayancık Kültür ve Kalkınma Derneği )başkanı Sayın Sedat Orhan ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz.
‘’ 1001 ÇOCUK, 1001 AHŞAP OYUNCAK ATÖLYESİ’’
Projemizin uygulama etaplarında büyük bir özveri ve istek ile birlikte çalıştığımız Milli Eğitim Müdürlüğümüze, H.E.M. ve A.S.O.Müdürlüğümüze. Mesleki teknik ve Anadolu lisesi Müdürlüğüne , Cumhuriyet İlkokulu, A.H.H .Kılıç ilkokulu ,Zübeyde hanım anaokulu, İnönü Ortaokulu, Fatih İlkokulu Müdür ve öğretmenlerimize,boyama atölyelerinde destek veren Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize ,sivil toplum kuruluşlarımıza ve siz değerli velilerimize destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyor. Saygılarımızı sunuyoruz.
1001 ÇOCUK ,1001 AHŞAP OYUNCAK PROJE ORTAKLARI ADINA
Erhan ÇELEM
PROJE KOORDİNATÖRÜ Fatih ilkokulu Uz. Öğretmen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.