Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

1000 km bisikletleriyle yol gidecekler

Karı koca olan öğretmenler, 2 yaşındaki çocuklarıyla birlikte Samsun’dan Bursa’ya pedal çevirip gidecek.

1000 km bisikletleriyle yol gidecekler
Aslan Özdemir
31 Temmuz 2016 14:45

Adana’da ikisi de öğretmen olan Gülsüm ve Önder Sayar çifti, 2 yaşındaki kızları Yaprak Nil Sayar ile beraber Samsun’dan bisikletleriyle bin kilometre pedal çevirerek Bursa’ya gidecek.

Hayrettin Kaya

Adana’da tarih öğretmeni 31 yaşındaki Gülsüm Börklüyüce Sayar ile teknoloji tasarım öğretmeni eşi, 39 yaşındaki Önder Sayar, 2 yaşındaki kızları Yaprak Nil Sayar ile otobüsle geldikleri Samsun’dan bisikletle Karadeniz turu yaparak Bursa’ya gidecek. Karadeniz turu için yaklaşık 1000 kilometre pedal çevirecek olan çift daha önce 27 günde 2 bin kilometre pedal çevirerek Ege ve Akdeniz’i gezip tatil yaptıklarını söyledi. Önder Sayar,7 Ağustos 2010 tarihinde evlendiklerini, eşiyle ortak tutkusunun bisiklet olduğunu anlatırken şöyle dedi:

“İkimizin ortak tutkusu bisiklete binmek. 7 Ağustos 2010’da evlerdik ve ortak tutkumuzu hayata geçirdik. Akdeniz ve Ege’de her yere gittik. Şimdi Samsun’a geldik Samsun’dan Sinop üzerinden Karadeniz turu yaparak Bursa’ya gideceğiz. Ailecek bu şekilde müthiş bir tatil yapıyoruz. Hem eğleniyoruz, hem değişik yerler görüyoruz. Ayrıca da sağlıklı yaşayıp, bisiklet kullanarak spor yapmış olup kilo veriyoruz.”

SÜRÜCÜLER KURALLARA UYSUN

Özel yapım bir bisikletle turlarını gerçekleştireceğini söyleyen Önder Sayar, trafikte araç sürücülerinin bisikletlilere yardımcı olması gerektiğini belirterek, “Eşimle birlikte tatilimize buradan başladık. Günde 70-100 kilometre yol almayı hesaplıyoruz. Trafikte bazen sıkıntılarımız çok oluyor. Bazı sürücüler kuralları ihlal ediyor. Bisikletli sürücü gördükleri zaman lütfen daha duyarlı olsunlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.